Skrivet av: hoppomlivet | mars 27, 2010

Acceptans

Nog är det svårt! Men det går.

Det är så oerhört lätt att krampaktigt hålla sig fast i hur saker här i livet borde vara. Hur människor borde bete sigTyvärr är det alltför vanligt att fly verkligheten  istället för att konstatera och acceptera att saker och ting faktiskt är som de är. Att fastna i hur saker borde vara är oerhört energikrävande. Dessutom tar det fokus från det som är väsentligt, dvs livet. Livet här och nu. Det säger sig ju självt att man inte kan vara fullt närvarande i nuet om tankarna ständigt är riktade åt andra håll.

Det handlar om att lära sig att kunna acceptera och försöka låta bli att döma. Att inte värdera allt utan bara konstatera hur saker och ting är precis just nu. Att acceptera är inte detsamma som att hålla med eller gilla något. Det är inte ett maktspel som handlar om rätt eller fel. Det är helt enkelt att utgå från läget som det är just nu, att kunna vila i att det faktiskt är ok. Att acceptera handlar inte heller om att man inte kan försöka förändra, utan att sluta föra ett krig mot sig själv. Att inte ständigt motarbeta sig själv genom att inte tillåta sig att känna som man gör och acceptera sig själv som man är.

Du duger. Precis som du är.

Annonser

Responses

 1. Bra förklaring av vad acceptans innebär, tack så mycket!

  Klart vi duger, hela högen!

  KRAM.

 2. Du är så förbaskat klok älskade vän!
  Finns här för dig, alltid.

 3. Glöm inte dig själv ,du duger precis som du är ..också ! kram vännen min

 4. Vilka kloka ord! Dem tar jag till mig.

  Kram Cecilia

 5. Jag har precis hittat hit till din blogg efter att en vän rekommenderat den för mig. Vilken bra definition av acceptans! Jag jobbar själv med att lära mig det konststycket, och önskar att även jag hade kommit i kontakt med det vid din ålder.

  Har du en mailadress så att jag kan nå dig privat?

  Vänliga hälsningar
  Karin Nilsson

 6. Tack, Sara, för din vänskap!! För alla varma och tröstande ord! Du ska veta att jag uppskattar det mycket!

  Vilka underbart söta kattungar du fått!! Synd att de inte kan komma ut genom skärmen så att jag kunde klappa dem!!:)

  Stor varm kram!

 7. Förresten..kommer du ha lösenordsskyddade inlägg även i denna blogg? Vill gärna ha lösen i så fall (om det är en annan än i förra bloggen).

  Kram igen!

 8. Här har det inte regnat speciellt mycket. Bara igår kväll efter att jag kommit hem. Men det var ändå skönt att komma iväg och unna sig lite 🙂

  Bra inlägg. Mycket handlar om acceptans men det är så svårt att acceptera en tillvaro som man inte är nöjd med. Jag brukar säga ”Acceptera det du inte kan förändra och förändra det du kan” Och detta gäller allt ifrån väder till sina tankar och känslor. Ibland kan jag bli lite irriterad ppå allt klagande på vädret, man kan ändå inte förändra det så då kan man lika gärna acceptera. Fast även jag kan ju bli trött på vädret, t.ex. så vill jag ha vår nu men det kommer nog med tidendet också 🙂

  Ha en bra söndag!
  Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: